Hír

Két megtisztelő díj

2016-06-11 09:56:11

Klein Dávid 2016 tavaszán két sportszervezet elismerését vehette át a 2015-ös évben nyújtott teljesítményéért.

2016. március 10-én este – egy nappal a Johnnie Walker Annaprurna Expedíció indulása előtt – Dávid az Excelsior Hegymászó Egyesület 2003-ban létrehozott elismerését, az Excelsior – Év sportolója díjat vehette át, amelyet a 2015-ben elért mászóteljesítményei, valamint az egyesület közösségi munkái alapján ítélték oda. A díjátadás képeit az Egyesület honlapján lehet megtekinteni.

Továbbá szintén nagy megtiszteltetés, hogy a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség idei pályázatán Hegymászás Kategóriában az „Év Mászása 2015” díjat Dávidnak ítélték oda a Manaslu 8156 m csúcsának 2. magyar megmászásáért táborláncos mászóstílusban. Dávid sajnos a Banff Hegyifilm Fesztivál keretében a Corvin moziban  2016. április 7-én tartott díjátadó ünnepségen nem tudott részt venni, azonban az Annapurna alaptáborából küldött üzenetet:

"Köszönöm szépen az MHSSZ megtisztelő elismerését. A Sourcing Manaszlu Expedíció életem egyik legszebb kalandja volt. E sorokat az Annapurna alaptáborából írom. Elnézéseteket kérem, hogy nem tudok személyesen is köszönetet mondani az odaítélt díjért.

Természetesen nem titkolom, hogy a hegyek között önző szándékok vezérelnek: magasztos élményeket szeretnék átélni, szembenézni kétségeimmel, kételyeimmel, olyan szépségeket megpillantani, amivel csak ezek a hegyóriások ajándékoznak meg, és végül teljesebb, lélekben gazdagabb emberként visszatérni.

Idelent azonban tudatára ébredek annak, hogy az expedíciós hegymászás talán a legerősebben jeleníti meg a hegymászás közösségi jellegét is: sokan, sok éven keresztül építkezünk a himalájai hegyóriások világában. A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség egy ilyen közösség régóta épülő, formálódó szimbóluma és fóruma. Köszönöm megtisztelő elismerését."